Doplňkové informace Praktické rady, recepty

Máte zájem o redukci tělesné hmotnosti?
Přijďte se podívat do centra hubnutí MUDr. Miloše Rýce na Praze 1.

Dietní konzultace - široká nabídka produktů - nutriční terapeutka - bioimpedanční váha.

Pro zakoupení proteinových jídel můžete přijít i bez předchozí domluvy od 9H00 do 17H00.
www.milosryc.cz
Kontakt: +420 737 967 195
Renata Balogová, nutriční terapeutka

 

Novinky na e-mail

Přihlašte se zdarma do našeho seznamu novinek a budete pravidelně informováni o našich nových produktech.


Praktické rady, recepty

Možná úprava polévky: Pokud smícháme připravovanou polévku s našlehaným bílkem, zvýšíme tím nejen hodnotu bílkovin, ale vytvoříme chutnou a nadýchanou pěnu.

Dýňovou polévku ochutíme např. špetkou muškátového oříšku či zázvoru, posypeme najemno nakrájenou petrželovou natí.

Možná úprava omelety: Sníh z našlehaného vaječného bílku smíchaný se směsí na přípravu omelety, vytvoří směs, kterou lze na vyhřáté teflonové pánvi připravit  buď jako omeletu nebo jako míchaná vejce. Můžeme dochutit špetkou solí, pepřem, pažitkou dle chuti.

Možná úprava dezertů: dezert si připravíme podle návodu. Mezitím si vyšleháme 1 bílek na sníh a následně pak do něj přidáme citronovou kůru. Do misky překládáme sníh s připravovaným dezertem.

K čokoládovému či kakaovému dezertu doporučujeme použít čerstvou mátu a limetkovou kůru. Dezert si připravíme podle základního návodu v šejkru. Přidáme do něj nasekanou mátu spolu s nastrouhanou limetkovou kůrou, promícháme a podáváme vychlazené.

Možná úprava pěny: Chuť lze zvýraznit přidáním několika kapek citrónu a doslazením umělým sladidlem.

Sladké pěny či dezerty je možno také připravit buď  ve formě :

  • Mléčného koktejlu, pokud použijeme pouze 120 ml vody a 1 sklenici drceného ledu
  • Pudingu, pokud přidáme 115 ml studené vody, rozmícháme a před konzumací dáme na 15-30 minut do lednice.

Dezerty a pěny  se hodí ke snídani i ke svačině. Doporučujeme je konzumovat studené.

Těstoviny fussili či těstovinovou rýži doporučujeme podávat společně např. s restovanou zeleninou:
Cuketu, žampiony či hlívu ústřičnou a česnek pokrájíme na plátky. Cibuli a papriku na proužky. Na pánvi rozehřejeme řepkový olej, přidáme zeleninu, zakápneme balzamikovým octem,  osolíme, opepříme a za stálého míchání opékáme až začne zelenina měknout. Na závěr úpravy ochutíme pokrm nasekanými čerstvými bylinkami ( petržel, rozmarýn, bazalka).